Silverstonelle pitkä jatkosopimus F1-sarjan kanssa

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -sarja tiedottaa tehneensä pitkän jatkosopimuksen Formula 1 -sarjan kanssa.

F1:n markkinointioikeudet omistava Liberty Media ja Silverstonen radan johto allekirjoittivat viiden vuoden sopimuksen Lontoossa tiistaina. Silverstonessa ajetaan Britannian GP näin ollen kauteen 2024 saakka.

Britannian GP:n jatko Silverstonessa oli pitkään vaakalaudalla. Kilpailujen järjestämisen kallis hinta oli yksi pääpointti, joka hiersi neuvotteluissa. Silverstonen kisajärjestäjät nostivat useaan otteeseen julkisesti esille neuvotteluiden aikana, että he eivät kykene järjestämään kisaa nykyisillä kustannuksilla.

Yhtäjaksoisesti Formula 1:n MM-sarjaa on ajettu Silverstonessa vuodesta 1987. Ensimmäinen MM-osakilpailu siellä ajettiin jo tosin MM-sarjan ensimmäisellä kaudella vuonna 1950.