P3: Ferrari ja Red Bull määräsivät tahdin – hylkäyksistä lisämauste aika-ajoon?

© Kuva: Getty Images

Ferrarin Charles Leclerc oli koko porukan nopein Saksan GP:n viimeisessä harjoituksessa. Lähimmäksi monacolaista pääsi Red Bullin Max Verstappen, joka hävisi reilun kymmenyksen. Sebastian Vettel oli kolmas häviten reilut pari kymmenystä tallikaverilleen.

Mercedes-kuskien tahti ei riittänyt haastamaan kärkikolmikkoa. Valtteri Bottas hävisi yli puolisen sekuntia kärjelle, ja vasta kuudenneksi nopein Lewis Hamilton lähes kuusi kymmenystä.

Saksan GP:n kilpailujohto tiukensi linjaa rata-alueiden ylityksien suhteen tälle päivällä. Jos yksikään auton osa livahtaa sinivalkoisten kanttikivien yli ensimmäisessä tai viimeisessä mutkassa, kuljettajan aika hylätään. Hylkäyksiä nähtiin lukusia, ja muun muassa Hamiltonin paras aika hylättiin.

Jos hylkäykset jatkuvat samalla tahdilla myös aika-ajossa, voivat isotkin yllätyksen olla mahdollisia.