Formula 3 -sarjassa kilpaileva kuskilupaus Sophia Flörsch kritisoi rankasti tuoretta naisten W Series – formulasarjaa.

DTM-rata-auton kisakalenterin mukana kiertävä W Series on saanut viime aikoina paljon medianäkyvyyttä. Sarjan taustalla toimivat muun muassa David Coulthardin kaltaiset kuuluisuudet.

Kotimaassamme sarja on kiinnostanut Emma Kimiläisen vuoksi, joka on sarjan ainoa suomalainen kuljettaja.

Kaikki sarjasta eivät ole kuitenkaan innostuneet. Monien mielestä naisille erikseen rakennettu luokka vain hidastaa sukupuolten välisen tasa-arvon ja asenteiden kehitystä moottoriurheilun maailmassa.

Nyt kriitikoiden joukkoon liittyi myös yksi miesten keskellä kisaavista lupaavimmista naispiloteista, 18-vuotias F3-kuski Flörsch.

[readmore from=”w series”]

– Minun silmissäni se on markkinointitemppu, eikä se ole oikea tapa auttaa naisia moottoriurheilussa, saksalainen ärähti Rheinische Post -sanomalehden haastattelussa.

– Minulle W Seriesissä kisaaminen olisi urheilullisesti askel taaksepäin. Haluan kilpailla parhaiden kuskien kanssa lajissani ja parhaat kuskit ovat miehiä. Siksi haluan kisata miesten kanssa, Flörsch korosti.

– Vain niin voin saada itselleni näkyvyyttä paremman kilpaluokan suhteen. En halua olla mikään markkinointiohjelmanumero, formulakuljettaja sivalsi.

Näkökulma: Naisten oma formulasarja rikkoo moottoriurheilumaailman kultaista sääntöä – ja hyvä niin, sillä sarja tekee suuren palveluksen kilpa-autoilulle

Lähde: Rheinische Post