Emma Kimiläiselle sattui uran ensimmäisen W Series -sarjan voitonjuhlinnassa hauska kommellus, kun uunituore voittopokaali sai kyytiä. Suomalaiskuljettaja ei kuitenkaan tapaturmaa harmitellut.

Ilolla ja intohimolla upeaa ykköstilaansa tuulettanut Kimiläinen poseerasi palkintopallilla kameroille, kun pokaali pääsi tipahtamaan usean metrin matkan alas maahan asfaltille. Pokaali kärsi vaurioita, mutta myöhemmin se paikkailtiin näyttämään lähes täysin ehjältä. Ainoastaan pokaalin alaosassa näkyi pieni lohkeama.

Video: Kimiläinen esitteli W Series -sarjan ohjauspyörän SuomiF1-sivustolle

[readmore from=”kimiläinen emma”]

Kansainvälisesti merkittävän sarjan voittopokaalin olisi luullut päätyvän kunniapaikalle Kimiläisen kotiin, mutta näin ei ole. Itse asiassa talosta ei löydy juuri lainkaan pystejä.

– Olen säilyttänyt vain muutaman pokaalin itselläni, mutta kaikki muut olen lahjoittanut eteenpäin AKK:lle. Niitä oli varmaankin satoja, Kimiläinen paljasti SuomiF1-sivustolle.

Kimiläinen halusi laittaa hyvän kiertämään. Hänelle itselleen saavutettujen pokaalien ihailu kotona ei tuota mitään suurta nautintoa.

– Sovimme AKK:n kanssa, että palkinnot lahjoitetaan eri seuroille jaettavaksi. Pystien hinnat ovat korkealla, joten on vain hienoa, että voin auttaa seuroja jotenkin jakamalla omistani pois.

Kimiläinen oli Assenin kilpailussa lähes pitelemätön. Heikkoa starttia lukuun ottamatta kaikki sujui kuin elokuvissa. Paalupaikka, kilpailun nopein kierros ja ylivoimainen voitto upealla ohituksella kruunasivat suomalaiskuljettajan lauantaipäivän.

Kimiläinen itse suhtautui menestykseensä kylmänviileän tyynesti.

– En lähtisi hehkuttamaan tätä mitenkää erityisesti urani upeimpana voittona. Hienoa, että voitto tuli, olen itse koko ajan tiennyt olevani tarpeeksi nopea ajamaan ykkössijalle. Nyt pystyin myös todistamaan sen kaikille. Ei tämä silti mitään apinaa poista selästäni, aion jatkaa tulevissa kilpailuissa samalla tavoin kuin ennenkin.

Kimiläinen on jatkamassa sarjassa myös ensi kaudella, ellei jotain todella mullistavaa tapahdu. Tavoitteeksi asetettu mestaruus kaikkosi ulottuvilta jo alkukauden epäonnen myötä, mutta ensi vuotta ajatellen Kimiläinen tulee olemaan vahva.

– Olen ollut kärkipäässä kaikissa ajamissani sessioissa tällä kaudella. Minulla on siis kaikki edellytykset puhua mestaruuden nappaamisesta ensi vuonna. Se on tavoite, eikä siitä tingitä.

Huomenna W Series kisaa testimuotoisen kilpailun, josta ei jaeta sarjapisteitä. Kaudesta on jäljellä vielä Brands Hatchin kisaviikonloppu.