Ison-Britannian GP:n jatko formula ykkösissä on edelleen vaakalaudalla. Tähän kauteen päätyvän sopimuksen jatkamisesta ei olla päästy edelleenkään yksimielisyyteen.

Silverstonessa ajettava kilpailu on kiistatta yksi sarjan suurimmista klassikoista. F1-sarjan kaikkien aikojen ensimmäinen kilpailu ajettiin radalla toukokuussa 1950, ja Brittein saarilla on ajettu kilpaa joka vuosi siitä lähtien.

”Keke Rosberg tumppasi tupakan, laittoi kypärän päähänsä ja ajoi F1-historiaa” – brittitoimittaja muistelee suomalaislegendaa SuomiF1-sivustolle

[readmore from=”Britannian GP”]

Silverstone, joka on sementoinut paikkansa kisaisäntänä, ei ole kuitenkaan saanut solmituksi jatkosopimusta tähän kauteen päättyvän järjestämisoikeussopimuksen jälkeen. Radan omistavan brittiläisten kuljettajien ajajajärjestö BRDC:n mielestä nykyinen sopimus on sille taloudellisesti liian raskas, ja uusitusta sopimuksesta halutaan huomattavasti halvempi.

BRDC on jo väläyttänyt mahdollisuutta jättää F1 kokonaan taakse, jos F1-sarja ei jousta sopimusneuvotteluissa. Järjestö käytti aiemmin nykyisen sopimuksen mahdollistavan option ja katkaisi sopimuksen päättymään tähän kauteen. Näillä näkymin viimeinen kilpailu radalla ajetaan heinäkuussa.

Sopimuksen katkaisun syynä oli BRDC:n halu neuvotella uusi, taloudellisesti kannattavampi sopimus seuraaviksi kausiksi. Vietnamin ja Hollannin osakilpailuiden liittyminen F1-sarjaan on kuitenkin asettamassa nykyisten katkolla olevien kisojen tilanteen tukalaksi. Tähän kauteen sopimus päättyy Britannian lisäksi Saksan, Italian, Espanjan ja Meksikon osakilpailuilta. Liberty Media on vihjannut, ettei kaikille ole tilaa tulevassa kisakalenterissa.

LIITY MOOTTORIURHEILUN OLOHUONESEEN!