Mercedes-pomolta jännittävää vihjailua – F1-moottorin rakenne muuttumassa merkittävästi

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan vuonna 2025 yhä suurempi osa F1-moottorin tehoista kumpuaa hybriditekniikasta.

Formula ykkösten voimayksiköitä oli määrä uudistaa suuresti vuodeksi 2021.

Muutosten yksityiskohdista käytiin pitkää vääntöä, eikä asiasta tahtonut löytyä yhteisymmärrystä.

Lopulta tallit, FIA ja F1-sarja pääsivät moottorisäännöistä sopuun. Uusien moottorien käyttöön ottoa päätettiin siirtää kuitenkin neljä vuotta eteenpäin.

– Uskon meidän olevan keskellä teknologian murrosta ainakin katuautojen osalta. Vaikka fanit pitäisivätkin kovaäänisistä ja perinteisistä koneista, ei teknologia ja kestävän kehityksen näkökulma ole menossa siihen suuntaan, Mercedes-pomo taustoitti.

Wolff vihjaili sähköisen voimantuotannon olevan kaudesta 2025 eteenpäin yhä suuremmassa roolissa.

– Jos tämä on suunta, johon teknologia menee voisi meillä hyvinkin olla moottori, jossa on suurempi hybridikomponentti ja enemmän energiankeruuta sekä sähkövoimaa, Wolff sanoi.

– Tällä hetkellä se on ehkä 20 prosentin kohdilla, mutta ehkä nuo lukemat nousevat jopa 50 prosenttiin. Pääasia on se, että moottori on innostava, F1-konkari korosti.

– Moottorin ääni on yksi asia, josta meidän on puhuttava. Uskon hybridivoiman kuitenkin kasvavan vuoden 2025 jälkeen, Wolff linjasi.

Lähde: GP Today


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.