Kerrankin näin pian: Muut kuskit törmäsivät ongelmiin, Kimi Räikkönen korjasi voiton kotiin

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen uraan, varsinkin McLaren-vuosiin, liitetään usein jatkuvan epäonnen leima. Joskus onnetar osasi kuitenkin myös hymyillä suomalaiskuljettajalle.

Varsinkin kausi 2005 muistetaan katkeransuloisena Jäämiehen kannalta. Vuotta pidetään Räikkösen uran parhaana, sillä suomalainen oli kiistatta kauden nopein kuljettaja. Kuusi voittoa saivat kuitenkin vastapainokseen hurjan määrän epäonnea ja katkeria keskeytyksiä kärkipaikoilta. Lopulta Räikkönen sijoittui MM-taistossa toiseksi Fernando Alonson jälkeen.

Juuri Alonso oli suurin hyötyjä Räikkösen McLaren-Mercedeksen hyytyessä radan varteen kerta toisensa jälkeen. Kyseisen vuoden Kanadan GP:ssä Räikkönen oli kuitenkin vuorostaan onnettaren suosikki, kun yksi auto toisensa jälkeen joutui jättämään leikin sikseen kärkisijalta.

Paalupaikka-podcastin uusin jakso julki! Kuuntele jakso täältä!

Lewis Hamiltonin aivopieru Kimi Räikköstä kohtaan kaivelee edelleen – syöksikö Jäämiehen kauden alamäkeen?

Ensiksi pelistä tippui Renaultin Giancarlo Fisichella teknisen ongelman myötä. Sen jälkeen oli Alonson vuoro luovuttaa, espanjalaisen tehdessä karkean ajovirheen.

Kanadan GP:n kisasivumme – TV-lähetysajat, uutiset, tulokset, tilastot, kaikki tarpeellinen yhdestä paikasta!

Kisan kärkeen nousi Räikkösen tallikaveri Juan Pablo Montoya, joka joutui kuitenkin hylkäyksen uhriksi erikoisen episodin seurauksena. Varikkotiellä paloi punainen valo, mutta Montoya ei tästä välittänyt, vaan kaahasi takaisin radalle varikkopysähdyksensä jälkeen. Selkeä sääntörike kävi kalliiksi, kun kolumbialaiselle näytettiin mustaa lippua.

Tämän kaiken jälkeen Räikkönen ajoi lopulta seitsemännestä ruudusta voittoon ennen Ferrarin Michael Schumacheria ja Rubens Barrichelloa.

F1-sarja on muistellut kyseistä kilpailua ja sen kommervenkkejä. Muistele tuota sunnuntaita 14 vuoden takaa alta tai tästä.

https://www.facebook.com/Formula1/videos/598554553970229/

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.