Fernando Alonso myönsi rehellisesti: ”Emme ansainneet voittaa Le Mansia”

© Kuva: Getty Images

Uransa toisen Le Mans -voiton napannut Fernando Alonso myöntää hänen autokuntansa olleen onnekas 24 tunnin klassikkokilpailussa. Espanjalainen totesi suoraan, etteivät he olisi ansainneet kilpailun voittoa.

Kaksoisvoitosta huolimatta ilmeet Toyota-leirissä olivat happamat, sillä kakkoseksi jäänyt sisarauto oli kilpailun ylivoimaisesti nopein auto. Erikoinen sensorivika ja tallin virhearvio riistivät kuitenkin voiton kyseiseltä autokunnalta, Alonson, Sebastien Buemin ja Kazuki Nakajiman noustessa kisan kärkipaikalle juuri oikealla hetkellä.

Toyota-kolmikon voitto Le Mansissa karkasi uskomattomaan mokaan – talli vaihtoi väärän renkaan

Jalkapallojätti Real Madrid onnitteli Fernando Alonsoa suurvoitosta

Kisan jälkeisessä haastattelussa Alonso osoitti sympatiaa kovan onnen kohtalon kokeneille tallikavereilleen.

– Meillä ei ollut kisassa tarpeeksi vauhtia toista Toyotaa vastaan. Emme olleet yhtä nopeita, ja emme siksi ansainneet voittoa. Tänään onni oli puolellamme, ja myös sitä tarvitaan moottoriurheilussa, Alonso kertoi.

Alonso muistutti moneen otteeseen juuri onnen tai sen puutteen merkityksestä.

– Muistan katsoneeni kisaa 2016, kun Kazukin ajama Toyota hajosi viimeisillä minuuteilla kärkipaikalta. Olen myös itse kokenut huonoa tuuria kriittisillä hetkillä formula ykkösissä, Alonso muistutti viitaten mestaruuksien lipsahtamiseen ohi suun 2007, 2010 ja 2012.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.