Toyota-kolmikon voitto Le Mansissa karkasi uskomattomaan mokaan – talli vaihtoi väärän renkaan

© Kuva: Getty Images

Le Mansin 24 tunnin ajon voiton viime hetkillä menettäneen Toyotan autokunnan epäonnesta on saatu uutta tietoa. Todellisuudessa autossa ei ollut mitään vikaa.

Toyota nappasi kaksoisvoiton, mutta kisassa nopeampi autokunta #7 sijoittui toiseksi sisarautolleen vain niukasti hävinneenä. Turvallinen johtoasema haihtui savuna ilmaan 23 ajetun tunnin jälkeen, kun sensori ilmoitti yhdessä renkaassa rengasrikkoa.

Jose Maria Lopez toi autonsa renkaanvaihtoon, jolloin pois vaihdettiin vain sensorin ilmoittama viallinen rengas. Argentiinalainen lähetettiin uudelleen radalle, mutta sensori kertoi edelleen yhden renkaan tilan olevan kriittinen.

Lopez körötti 13 kilometriä pitkän radan ympäri hitaasti tullen uudelleen varikolle. Samalla sisarauto pääsi edelle. Loppumatkasta Lopez kuroi etumatkaa pienemmäksi kierros kierrokselta, mutta lopulta aika loppui kesken.

Lopezin, Kamui Kobayasin ja Mike Conwayn autokunnan suureksi harmiksi sensori keroi rengasrikon sijaitsevan väärässä renkaassa. Kuljettajakolmikko voi myös jossitella tallin päätöstä olla vaihtamatta kaikkia renkaita ensimmäisen varikkokäynnin yhteydessä, sillä aikaa operaatioon olisi ollut riittävästi kärkipaikan säilymisen kannalta.

Voittoon ajoi Kazuki Nakajiman, Sebastien Buemin ja Fernando Alonson autokunta. Moni on nostanut esille kriittisen kysymyksen, ajatettiinko Toyotan kuskijoukon suurin tähti Alonso tarkoituksella kisan voittoon.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.