Moottoriurheilun ystäviä hellitään loppuvuodesta, kun valkokankaille saapuu elokuvaversi yhdestä moottoriurheilumaailman legendaarisimmasta taistelusta.

Le Mansin 24 tunnin ajo on edelleen yksi maailman arvostetuimmista kilpailuista, mutta takavuosina sen merkitys autonvalmistajille oli vieläkin suurempi. Amerikkalainen autojätti Ford halusi valloittaa paitsi nopeutta, mutta ennen kaikkea kestävyyttä kysyneen kilpailun 1960-luvulla.

Onnistuakseen tässä “sinisen ovaalin” täytyi pystyä lyömään kilpailua vuosia hallinnut Ferrari. Fordin johtoryhmä antoi Le Mans -projektille lähes vapaat kädet suunnitella auto, joka toisi merkille voiton suurkilpailusta. Lopputuloksena syntyi Ford GT40, yksi autourheilun legendaarisimmista kilpureista.

Tarina on ehdottomasti kertomisen arvoinen. Legendaariseen tarinaan on panostettu Hollywoodissa, sillä päärooleihin ollaan hankittu A-luokan näyttelijät Matt Damon ja Christian Bale. Elokuvan ohjaa James Mangold, joka on tehnyt aiemmin muun muassa Johnny Cashista kertovan Walk the Line -elokuvan.

Elokuva saa maailman ensi-iltansa marraskuussa. Sitä odotellessa kelpaa katsella elokuvan virallista traileria.

LUE MYÖS: TOP5: Le Mansin parhaat kisat: Listan ykköstä ei syyttä kutsuta kaikkien aikojen autourheilukilpailuksi

Ferrari oli ajautua Fordin omistukseen – TOP10 merkittävimmät hetket F1-sarjan historiassa

Enzo Ferrarin tarina – F1-sarjan merkkihenkilö eli mysteerisen elämän, josta ei puuttunut draamaa, juonitteluja eikä kuolemia