Saksan vakioautosarja DTM:ssä nähtiin viikonloppuna upea ajosuoritus, kun Rene Rast nousi joukon takaa voittoon.

Ruudusta 16 matkaan lähtenyt kauden 2017 mestari koki talleineen (Team Rosberg) taktisen oivalliuksen kisan alkuhetkillä. Rast tuli varikolle hakemaan uudet renkaat turva-auton tullessa radalle. DTM-sarjassa on formula ykkösten tapaan sääntöjenmäärämä pakollinen varikkopysähdys, mutta sitä ei voi suorittaa turva-auton aikana.

Näin ollen oman stoppinsa turva-auton takana suorittanut Rast oli pakotettu tulemaan varikolle vielä myöhemmässä vaiheessa kilpailua. Rast ei antanut tämän takaiskun haitata, vaan hän hyödynsi uusien renkaiden tarjoaman pidon esittämällä joukon upeita ohituksia. Vain muutamassa kierroksessa hän oli raivannut tiensä viimeiseltä sijalta kisan kärkipaikalle.

Rast teki oman stoppinsa myöhemmin, mutta siitä huolimatta hän vei voiton ylivoimaisella 12 sekunnin erolla Nico Mülleriin. Formula E -sarjassa voittoa viikkoa aiemmin juhlinut Robin Frijns oli kolmas.

Ihaile Rastin upeaa ajoa alla olevasta videosta.