F1-sarjan kaupallisen johtajan Sean Bratchesin mukaan uutta naisten formulasarjaa W Seriesiä ei nähdä Formula 1:n kisaviikonloppujen yhteydessä siksi, ettei sille löytynyt tilaa muiden tukisarjojen keskeltä.

Uraa uurtava ainoastaan naispuolisille kuskilupauksille suunnattu W Series on herättänyt suurta mielenkiintoa moottoriurheilukansan keskuudessa.

DTM-kisakalenteria seuraava sarja on herättänyt parran pärinää ja keskustelua suuntaan jos toiseenkin. Suomessa siitä innostuttiin Emma Kimiläisen päästyä mukaan sarjaan.

Vaikka W Seriesistä olisi mitä tahansa mieltä, ei kukaan voi kiistää sen saamaa huomiota.

[readmore from=”w series”]

Suuren julkisuuden keskellä on ihmetelty myös sitä, miksei sarjan kilpailuja voitu järjestää autourheilun kuninkuusluokan F1:n GP-viikonloppuina maksimaalisen näkyvyyden vuoksi.

F1-pomo Bratches vakuutti syyn olleen kuitenkin varsin yksinkertainen – sarjalle ei vain ollut tilaa F2-sarjan ja muiden kisaviikonloppuisin nähtävien alempien luokkien välissä.

– Haasteena oli se, että meillä oli sopimuksellisia sidonnaisuuksia noihin sarjoihin, joten siellä ei vain ollut pahemmin tilaa heidän (W Seriesin) kilvanajolleen, bisnespomo harmitteli Sport Business -julkaisun haastattelussa.

– Niissä Grand Prixeissä, joissa meillä olisi ollut tilaa W Series ei taas ollut kovin ihastunut kyseisiin sijainteihin, uskoakseni suurimmaksi osaksi kustannussyistä, Bratches lisäsi.

Lähde: Sport Business