Yhdysvaltain GP:n kisajärjestäjät eivät ehtineet viime vuonna kerätä tarvitsemaansa 25 miljoonaa dollaria aikarajaan mennessä. Nyt Teksasin osavaltio on antamassa kisalle uuden mahdollisuuden ja helpottamassa rahojen keräystä.

Useat kuninkuusluokan osakilpailut ovat vahvasti julkisen rahoituksen varassa kattaakseen kisaisännöinnin kalliit kulut.

Austinissa, Teksasissa sijaitseva Circuit of the Americasin rata on kerännyt vuodesta 2012 lähtien yli 150 miljoonaa dollaria osavaltionsa suurten tapahtumien korvausohjelmasta.

Viime vuonna Yhdysvaltain GP:n järjestäjät eivät saaneet kuitenkaan lähetettyä asiaankuuluvia asiakirjoja vuotuiseen aikarajaan mennessä.

[readmore from=”yhdysvaltain gp”]

Kisa ei saanut tavallista rahamääräänsä Teksasilta. Tilanne oli koitua varsin rankaksi taloudelliseksi takaiskuksi amerikkalaiskilpailulle.

Teksasin lainsäätäjät ovat kuitenkin tänä vuonna armollisemmalla tuulella. Suunnitteilla on laki, jonka myötä kilpailu voisi hakea korvausrahojaan uudestaan.

Lakiesitys on selvinnyt AP:n mukaan jo Teksasin edustajainhuoneen äänestyksen läpi ja odottaa parhaillaan senaatin hyväksyntää.

Lähde: Associated Press