IndyCar-sarja aikoo uudistaa autojensa ulkonäköä radikaalisti. Ensi vuonna kuljettajille lisäsuojaa tarjoaa Aeroscreen-suojakupu.

Red Bullin F1-talliin kytkeytyvän Advanced Technologies -yhtiön suunnittelema, hävittäjälentokoneista mallia ottava suojaratkaisu estää kaikenkokoisten osien kypärään kohdistuvat iskut ajon aikana. Kupu on valmistettu titaanista, ja se kestää 150 kilonewtonin iskun. Toisin kuin Halossa, kupu tarjoaa suojan kaikenkokoisia osia vastaan.

F1-sarja testasi pari vuotta sitten Aeroscreeniä, mutta luopui siitä kuljettajilta saamansa palautteen johdosta. F1 otti käyttöönsä Halon, joka ei puolestaan sovellu ovaalikilpailuihin sen tuottaman näkörajoitteen vuoksi.

IndyCar esitteli Indy500-kilpailussa oman minimalistisen oman turvaratkaisunsa, lue lisää ja katso kuva täältä.

Katso esittelyvideo alta tai tästä.