McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown paljasti Fernando Alonson kieltäytyneen mahdollisuudesta päästä Indy 500 -kisaan takaportin kautta. Alonso olisi voinut saada ostetun paikan kisaan, mutta tuota mies ei halunnut.

Alonson haaveet Indy 500:n voittamisesta murenivat, kun espanjalainen ei päässyt edes aika-ajosta jatkoon.

– Fernando ei tehnyt mitään väärään. Hänen pitäisi olla kisassa, ja meillä on myös yhteistyökumppaneita, jotka halusivat mukaan kisaan, Brown sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

McLarenilla oli mahdollisuus ostaa Alonsolle jonkun jatkoon päässeen kuljettajan paikka, mutta kaksinkertainen F1-mestari ei suostunut tähän vaihtoehtoon. McLaren oli harkinnut 19:nneksi aika-ajossa sijoittuneen Oriol Servian paikan ostamista Alonsolle.

– Hän sanoi, että ei ole oikein viedä paikkaa kuljettajalta, joka on ansainnut sen, Brown kertoi Alonson vastauksesta idealle.