F1-tilastot: Valtteri Bottaksen putki yhtä pitkä kuin Kimi Räikkösellä – Mika Häkkinen suomalaisten ylivoimainen ykkönen

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas on tällä hetkellä hurjassa vireessä. Eräällä mittarilla vastaavaa ei ole nähty suomalaisittain 14 vuoteen.

Espanjassa hankittu paalupaikka oli  Bottakselle uran yhdeksäs ja kolmas peräkkäinen. Lue aika-ajoraporttimme täältä. Tulokset löydät puolestaan täältä.

Edellisen kerran sinivalkoinen kuljettaja on ajanut kolme paalupaikkaa putkeen 2005. Tuolloin Kimi Räikkönen oli McLarenillaan ensimmäinen San Marinon, Espanjan ja Monacon GP:iden aika-ajoissa. Kyseessä on myös Räikkösen pisin paaluputki 21 kokonaissaldosta.

F1-historiaa: Kimi Räikkönen esitti yhden uransa murskaavimmista esityksistä Espanjassa

Suomalaisittain ylivoimainen ykkönen on Mika Häkkinen, joka hallitsi omalla aikakaudellaan lauantaipäiviä. Lentävä suomalainen ajoi pisimmillään paalupaikalle peräti kuusi kertaa peräkkäin kaudella 1999. Häkkinen ajoi samalla kaudella myös viiden paalun putken, minkä lisäksi hän oli kolmesti perätysten ykkönen sekä 1998 että 2000.

Listan kärjessä on Ayrton Senna hurjalla kahdeksan paalun sarjallaan. Alain Prost, Michael Schumacher ja Lewis Hamilton ovat pystyneet parhaimmillaan seitsemään paaluun putkeen.

Jälkipelit käydään Moottoriurheilun Olohuoneessa! Liity nyt!

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!