Kolmoruutuun Azerbaidzhanin GP:ssä yltänyt Sebastian Vettel joutui toteamaan Mercedekset paremmikseen. Saksalaiskuskia ajopaikka session päätöshetkillä saattoi hiukan harmittaa.

Vettel oli ensimmäinen auto radalla kuljettajien rynnätessä viimeisille aikakierroksilleen. Hyötynä saksalainen sai puhtaan ajoradan, mutta haittapuolena hän ei päässyt hyötymään lainkaan imuavusta Bakun radan pitkällä pääsuoralla.

[readmore from=”Azerbaidzhanin GP”]

Vettel hävisi lopulta paalumies Valtteri Bottakselle 0,302 sekuntia. Väliin ehti vielä Lewis Hamilton, joka hävisi suomalaiskuskille mitättömät 0,059 sekuntia.

Vettel analysoi sessiota, nostaen esille vetoavun merkityksen.

– Kierrokseni oli hyvä, mutta en saanut vetoapua. Tiimin kannalta tämä ei ole tietenkään hyvä kokonaisuus, Vettel totesi viitaten tallikaverinsa Charles Leclercin seinään ajoon (uutinen).

Kun Vetteliltä kysyttiin, paljonko toisen auton imusta nauttiminen parantaa kierrosaikaa, Vettel heitti hurjan arvion.

– Se riippuu, mutta parhaimmillaan se voi olla jopa puoli sekuntia. Mutta totta kai kompromissina liian läheltä toisen seuraaminen vaikuttaa kierrosaikaan (mutkaisessa) keskisektorissa). Olisin voinut olla pari kymmenystä nopeampi, jos joku olisi ajanut edelläni.

Aika-ajojen tulokset, tuoreimmat kisauutiset, TV-lähetysajat – kaikki yhdestä paikasta täältä!