Naurunalaiseksi tuplakeskeytyksellään joutunut Renault toisti harvinaisen ”tempun” – sekä Mika Salo että Mika Häkkinen uhreina

© Kuva: Getty Images

Molempien autojen jääminen radan varteen on jokaisen F1-tallin painajainen. Vielä kirvelempää on, jos keskeytykset tapahtuvat koomisella tavalla.

Renaultin Bahrainin GP:ssä kokema tuplakeskeytys oli juuri sellainen, hyytyiväthän molemmat autot lähes samaan aikaan samaan paikkaan, vieläpä pistesijoilta. Noloa, ja vieläpä raskas takaisku!

Sähköiskun vaara ilmeinen – F1-kuljettaja ei voinut kiinnittää rattia autoonsa

Vastaavanlaisia tilanteita on nähty lajin historiassa aiemminkin. Karvaalla tavalla kahdella kerroista pettymään on joutunut suomalaiskuljettaja.

Renault toisti lähes identtisesti Arrows-tallin kauden 1998 Espanjan GP:n tempun. Tuolloin molemmat pikimustat F1-autot rullasivat pääsuoran varteen vain muutaman sekunnin erolla toisistaan. Mika Salo ja Pedro Diniz pystyivät kuitenkin ”lohduttautumaan” sillä, etteivät he taistelleet likimainkaan pistesijoista.

F1-historiaa: Lue Arrowsin traaginen ja paikoin koominenkin F1-tarina täältä

Tilanne oli sen sijaan täysin eri kauden 1997 Luxemburgin GP:ssä. McLarenit etenivät kaksoisjohdossa Nürburgringin radalla Saksassa ajetussa kilpailussa, kunnes kakkossijalla ajaneen David Coulthardin Mercedes-moottori poksahti komeasti pääsuoran alussa.

Televisiokameroiden herkutellessa uusintakuvalla koki vastaavan kohtalon kilpailua ylivoimaisesti johtanut, uransa ensimmäisen paalupaikan edellispäivänä napannut Mika Häkkinen. Mercedeksen kauhuksi sen unelmien kotikilpailu oli haihtunut parissa sekunnissa savuna ilmaan, kirjaimellisesti.

Anekdoottina mainittakoon, että Häkkinen sattui parkkeeraamaan autonsa sopivasti F1-valokuvaaja Darren Heathin eteen. Formulakuvien kruunaamaton kuningas onnistui nappamaan oveluudella kuvan, jonka seurauksena McLarenin auton ympärille syntyi melkoinen kohu.

McLaren muisteli nerokasta keksintöään – paransi kierrosaikaa puolella sekunnilla ja maksoi 50 puntaa

LUE MYÖS:

”Mikalla oli huono kuulo onnettomuuden seurauksena” – Häkkisen tallikaveri muisteli erikoista sekoilua – palasi myös suomalaisen ”velan takaisinmaksuun”

Häkkisen ja Räikkösen tallikaveri muistelee aikojaan suomalaisten rinnalla: ”Mikalla ja tallipomolla erityislaatuinen suhde”

Mika Häkkinen vauhdissa Luxemburgin GP:ssä 1997. Kuva: Michael Cooper/Allsport

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.