F1 huijaa katsojia – Twitterissä paljastui nolo manipulaatio

© Kuva: Getty Images

F1-sarja halusi ylläpitää positiivista tunnelmaa juhlakisastaan. Tuhannennen kilpailun juhlinnassa harrastettiin kuitenkin hyvin arveluttavaa toimintaa.

F1 on pyrkinyt palvelemaan faneja hyödyntämällä sosiaalista mediaa eri tavoin. Katsojat voivat päästä osaksi kansainvälistä lähetystä saamalla twiittinsä kuljettajakylmiön seinälle. Viestit, lähes järjestään positiivissävytteiset, näkyvät koko maailmalle ennen kuljettajien kipuamista palkintojenjakoon.

Tämänpäiväistä kilpailua ei voi kutsua minään legendaarisena mittelönä. Lewis Hamiltonin voittoon päättynyt kilpailu oli tapahtumaköyhä, eikä siten mikään klassikko. Moni ihmettelikin nähdessään lähetyksessä kilpailua jännittäväksi ylistäneitä twiittejä.

Tarkemman tutkinnan seurauksena selvisi, että osa twiiteistä oli lähetetty jo useita tunteja ennen itse kilpailun starttia. Viestejä oli pommitettu eri teemoin, osassa juhlittiin esimerkiksi valheellisesti Valtteri Bottasta 1000:nnen voittajana.

Hämmentävämmäksi koko soppa sakenee, kun Twitter-kansa selvitti erään etukäteen kisaa kehuneen twiittaajan olevan F1-sarjan työntekijä. Tämä on saanut monet epäilemään sarjan manipuloivan tarkoituksellisesti lähetykseen pääseviä viestejä.

LUE MYÖS: F1 1000: Kattava lukupaketti F1-sarjan upeasta historiasta – lue SuomiF1:n sivuilta merkittävistä tapahtumista, kuljettajista, suomalaissuorituksista ja monesta muusta!

F1 1000: SuomiF1 listasi F1-historian kymmenen merkittävintä henkilöä – ykköseksi vain yksi vaihtoehto

F1 1000: Näin F1 kasvoi maailman suurimmaksi autourheilusarjaksi – tässä ovat merkittävimmät hetket sarjan historiassa