Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas havaitsi toisen auton seuraamisen olleen aiempaa helpompaa Barcelonan talvitesteissä, jossa käytettiin ensi kertaa uusia etusiipiä.

Formuloissa otetaan tänä vuonna käyttöön uudet aerodynamiikkasäännöt. Käytännössä muutokset koskevat lähinnä etusiipiä, jotka tuottavat vähemmän downforcea.

Uudistuksilla tavoiteltiin ohitusten ja kilpailutilanteiden lisääntymistä. Ennen Katalonian testejä sääntöjen vaikutuksista ei oltu kuitenkaan kovinkaan optimistisia.

Monet tallit väittivät kumonneensa etusiipien downforcen puutteen muilla teknisillä ratkaisuilla. Tästä huolimatta Barcelonasta saatiin lupaavia tuloksia.

Sääntöjen mahdollisista positiivisista puolista sai esimakua myös suomalaistähti Bottas, joka pääsi seuraamaan hetken yhtä kilpakumppania testeissä.

[readmore from=”aerodynamiikka”]

– Seurasin kunnolla yhtä autoa yhden kierroksen ajan. Tuntui hieman paremmalta ja helpommalta seurata. Se on menossa oikeaan suuntaan. Ohittamisesta tulee helpompaa, jos sinulta löytyy vauhtia, nastolalaispilotti raportoi Motorsportille.

– Se tuntui hieman paremmalta ja hitusen tasaisemmalta. Auto tuntui edelleen ennalta-arvattavalta seuratessa toista autoa. Se on mielestäni hyvä asia. Suurin vaikutus on ehkä hinausefekti suorilla, Bottas analysoi.

F1-kuski innostui formuloiden sääntöuudistuksista haastettuaan Valtteri Bottasta – ”Ällistyttävää”

Ohitustaisteluista ei ole muutoksista huolimatta tulossa liian helppoja. Bottaksen mukaan uusista siivistä ei voinut havaita testien perusteella radikaalia eroa vanhaan.

– Downforcen menetyksen huomaa silti, sillä näissä autoissa sitä on paljon. Kaikesta huolimatta pyörteisessä ilmavirrassa downforcea menettää aina, vaikka etusiivet olisivat yksinkertaisempia, Bottas myönsi.

F1-talli järkyttyi formuloiden sääntömuutoksien vaikutuksista – ”Maksoi sekunteja kierrosajoista”

Lähde: Motorsport