Kimi Räikköseltä yllättävä arvio railakkaan juhlimisensa vaikutuksista F1-uraansa

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeon F1-tallin tähtipilotti Kimi Räikkönen uskoo juhlimisen tehneen hänestä vuosien varrella paremman kuljettajan.

”Jäämies” on tunnettu komeiden ratasuoritusten lisäksi innokkaana juhlijana varsinkin nuoruusvuosinaan.

Kuten kaikkien yöelämässä näyttäytyvien urheilijoiden kohdalla, jotkut ovat aina epäilleet juhlinnan vaikuttaneen kielteisesti Räikkösen formulauraan.

Räikkönen on kuitenkin täysin toista mieltä. Suomalainen pohjaa teoriansa vapaa-ajan huvien ja työn terveeseen tasapainoon.

– Mielestäni se on totta eikä niinkään vitsailua. Olen monesti ajanut paremmin tehtyäni kisojen välissä mitä vain haluan sen sijaan etten olisi pitänyt hauskaa ja juonut, suomalaiskuski vakuutti F1-sarjan Beyond The Grip -podcastin haastattelussa.

Entinen tallipomo muistelee Kimi Räikköstä – lensi Las Vegasiin juhlimaan neuvoista välittämättä

– Se on todistettu liian monesti, että sitä ajaa paremmin pidettyään hieman hauskaa. Minulle koko kesä oli enemmän tai vähemmän juhlintaa ja ajamista. Minulle se ei ollut uutta, vaan aivan normaalia. Se saattaa näyttää ulkopuolisille oudolta, mutta ennen se oli minulle aivan tavallinen asia, Räikkönen avasi periaatteitaan.

Vuoden 2007 maailmanmestari uskoo F1-sirkuksesta irtautumisen tervehenkisen juhlimisen muodossa tehneen hyvää hänen henkiselle puolelleen.

– Ajattelin aina sen saavan rentoutumaan. Radalla täytyy keskittyä sekä yrittää enemmän, jos olet epävarma. Tulokset ovat lopulta parempia [jos rentoutuu], Räikkönen perusteli.

F1:n Beyond the Grip -podcast on kuunneltavissa Applen ja Spotifyn suoratoistopalveluissa.

Pätevät perustelut! Kimi Räikkönen paljasti, miksi ryhtyi korjaamaan itse F1-autoaan