Häkkisen ja Räikkösen entinen tallikaveri Coulthard muistelee traagista lento-onnettomuuttaan: ”Kättelin heitä, ja tunnin päästä he olivat kuolleet”

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuljettaja David Coulthard on uusin vierailija F1-sarjan Beyond the Grid -podcastissa. Skotti muistelee ohjelmassa muun muassa lento-onnettomuutta, jossa skotin henki oli vaarassa.

Coulthard seurueineen nousi yksityiskoneeseen matkatakseen kauden 2000 Espanjan GP -viikonloppuun. Kesken lennon koneeseen iski kuitenkin vika, minkä seurauksena lentäjäien oli yritettävä pakkolaskua.

Pilotit onnistuivat turvaamaan toimenpiteillään Coulthardin, tämän tuolloisen tyttöystävän sekä valmentajan hengen, mutta molemmat lentäjät menehtyivät rajussa pakkolaskussa.

Coulthard selvisi hurjasta onnettomuudesta suhteellisen lievin vammoin. Hän osoitti sisukkuutta ajamalla vain muutamaa päivää myöhemmin Espanjan GP:ssä.

Skotti palasi podcastissa tuhoisaan onnettomuuteen.

– Se oli tragedia ja erittäin surullista, sillä molemmilla lentäjillä oli perhettä ja omaisia. Tapasin lentäjät ennen lentoa, kättelimme ja nousimme koneeseen. Tunnin päästä he olivat kuolleita, Coulthard muistelee.

Hengenvaarallisesta tilanteesta selvinnyt henkilö kokee usein jonkinlaisen herätyksen tai arvomaailman ravistuksen. Myös ”DC” tutkiskeli tuntojaan tarkoin.

– Muistan palanneeni onnettomuuspaikalta takaisin kotiini Monacoon ja mennessäni sänkyyn tärisin, sillä tajusin, että olin hyvin lähellä kuolemaa. 30 vuotiaana elämä ohi, game over.

Coulthard kuvailee onnettomuuden olleen todellinen potku hänen ”hemmotelluun itseensä”. Se muutti skotin elämää ja ajattelumaailmaa.

Mies pohti myös hetken aikaa paitsi Espanjan GP:n, myös koko kilpauran jättämistä.

– Olin yhteydessä toisen pilotin isään ja sain häneltä hyväksynnän jatkaa kilpailemista, sillä niin hänen poikansakin olisi toivonut. Isän siunaus teki päätöksestäni helpomman.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.