FIA:n presidentti Jean Todt kertoo kattojärjestön tavoitteena edelleen olevan tallien lisäämisen sarjaan.

F1-kausi 2019 on kolmas vuosi putkeen, kun sarjaa ajetaan kymmenellä tallilla. FIA:n toiveena on ollut pitkään saada sarjaan uuden Concorde-sopimuksen myötä vuonna 2021 uusia moottorivalmistajia ja talleja.

– Se on aina pitkä väittely. Käymme neuvotteluita kaupallisten oikeuksien omistajan (Liberty) ja tallien kanssa Concorde-sopimuksen uudistamisesta vuodesta 2020 eteenpäin. Totta kai minä olen sitä mieltä, että 12 tallia olisi parempi, Todt sanoi Sky Sportsille.

Tallit ovat olleet neuvotteluissa kuitenkin vastahankaan. Uudet tallit pakottaisivat heidät jakamaan sarjalta saatavia tuloja myös heille.

– Tallipäälliköt eivät ole siitä iloisia, koska se muuttaisi tulonjakoa, mutta sekin on otettu huomioon neuvotteluissa. Loppujen lopuksi tallien määrällä ei ole niin paljoa väliä, vaan niiden laadulla. Siitä olemme täysin samaa mieltä.