Renault’n F1-tallin saksalaiskuljettaja Nico Hülkenberg laukoi ilmoille vanhahtavan ja usein loukkaavana koetun ilmaisun ”vajakki” [”retard”] Australian GP:n promootiotapahtumassa.

Ranskalaistallin kuskikaksikko oli lavalla yleisön edessä Melbournessa keskiviikkona pidetyssä mediatilaisuudessa.

Kertoessaan tarinaa Hülkenberg päätti hetken mielijohteesta käyttää aiemmin hyvin yleistä kehitysvammaisista tai oppimisvaikeuksista kärsivää solvaavaa termiä.

Formulafanit yllättyivät saksalaispilotin kömmähdyksestä. PR-koulutusta saaneet F1-pilotit joutuvat harvoin julkisuuskohujen keskelle vähemmistöjä loukkaavien sanojen käytöstä.

[readmore from=”hülkenberg nico”]

Ihmiset puivat Hülkenbergin sanavalintaa kaksijakoisin tunnelmin. Osa piti kommenttia pahana mokana, mutta toiset vähättelivät sen merkitystä.

– Ei näyttänyt hyvältä. Olen varma, että hän joutuu pahoittelemaan tätä julkisesti, eräs fani kommentoi asiaa Redditissä.

– Kun otetaan huomioon, että olemme Australiassa ja elämme nykyaikoja, en yllättyisi vaikka hänen pitäisi antaa julkinen anteeksipyyntö, toinen jatkoi.

– Mielestäni on naurettavaa, että hän joutuu pyytämään anteeksi. Ketä edes kiinnostaa niin paljon, että he saattaisivat loukkaantua, yksi faneista valitti.

Tallipomo linjasi Renault’n F1-kuskille tylyn tavoitteen – ”Pakko menestyä tai tuhoutua”