F1-sarjan teknisen konsultin Rob Smedleyn mielestä tallien kannattaisi antaa kuskiensa haastaa täyttä häkää kisan nopeimmasta kierroksesta, josta on nykyisin tarjolla ylimääräinen bonuspiste.

Formuloihin ajettiin sisään uusi sääntö ylimääräisestä MM-pisteestä, jonka kisan nopeimman kierroksen kellottanut kuski saisi tililleen.

Uudistuksen vaikutus nähtiin heti kauden avauskisassa Australiassa, jossa ylivoimaisessa voittoasemassa paahtanut Valtteri Bottas päätti lähteä vielä tavoittelemaan kierrosennätystä.

Mercedeksen tallijohto yritti estellä Bottasta ottamasta riskejä, mutta suomalainen ei kuunnellut tiimiradion viestejä.

[readmore from=”bottas valtteri”]

F1-veteraani Smedleyn mukaan tilanne vastasi juurikin sarjan toiveita. Tekniikkakonkarin mielestä tallit voisivat luottaa kuskeihinsa ja kannustaa heitä bonuksen metsästykseen.

– Mielestäni meillä on tapana unohtaa, kuinka hyviä nämä kaverit ovat. Valtterin kaltaiset miehet eivät ole mitään tulokkaita. Hän tietää, mitä hän tekee ja hän tietää, milloin hän ajaa itsekseen, Smedley sanoi Racefansille.

Mika Häkkiseltä rohkea arvio Hamiltonin reaktiosta Valtteri Bottaksen voittoon – muuttuuko Mercedes-kuskien dynamiikka?

– Kun kuskeja ohjeistetaan kesken kisan, heidän on annettava toimia omalla asiantuntijuuden alueellaan. On luotettava heidän kykyihinsä. Jos kuski uskoo pystyvänsä siihen [kierrosbonukseen], hän tekee sen, F1-konkari korosti.

Valtteri Bottas korostaa uuden pistesäännön merkitystä

– Hän ei lähtisi hakemaan elämänsä parasta kierrosta aivan veitsen terällä, jos se vaarantaisi nuo 25 pistettä. He [F1-kuskit] ovat liian ammattimaisia tehdäkseen sellaista, Smedley vakuutti.

Mallia F1-tähden uroteosta? Nico Rosbergilta uskalias arvio Valtteri Bottaksen kaudesta

Lähde: Racefans