Williamsin F1-tallin päällikkö Claire Williams lupaa taistelevansa viimeiseen henkäykseensä asti pelastaakseen sukunsa elämäntyön irti talousahdingostaan.

Perinteikäs brittitalli on ajautunut kauas loiston vuosistaan. Entinen moninkertainen maailmanmestari on tätä nykyä F1-sarjan heikoin talli.

Viime kausi oli Williamsille erityisen synkkä. Talli kärsi rahoitusongelmista ja sen tekninen kehitys meni täysin pieleen. Sergei Sirotkinin ja Lance Strollin ohjastama auto oli täysin kilpailukyvytön.

Näkymät eivät ole juuri parantuneet täksi kaudeksi. Vaikka Williamsilla on tiedossa uusia sponsoreita ja uusi kuskikokoonpano, takeita suosta nousulle ei ole tarjolla.

[readmore from=”williams”]

Tallipomo Williams ei kuitenkaan voisi kuvitellakaan heittävänsä pyyhettä kehään kamppailussa sukunsa F1-ylpeyden puolesta.

– Tämä on sukumme talli. Yksi syistä, miksi ryhdyin tähän työhön oli isäni ja äitini perinnön suojeleminen tässä lajissa. Se on perintö, josta olemme äärimmäisen ylpeitä. Mukana on siis tämä paine, Williams myönsi Racerille.

Valtteri Bottaksen mielestä Williams ansaitsee enemmän – kommentoi kuskien vaikutusta

– Välitön erittäin syvästi tämän tallin maineesta sekä ihmisistä, jotka työskentelevät meille. Olen käärinyt hihani ylös ja aion taistella jokaisesta tuumasta siihen asti, että Williams saavuttaa haluamani, tallipomo vannoi.

Williams perustelee jyrkkää kantaansa uskolla perheensä elämäntyöhön ja tallin pitkään historiaan F1-sarjassa.

F1-konkari huolissaan formuloiden kahtiajaosta – ”McLaren ja Williams ovat ulkona siitä”

– En aio luovuttaa ennen sitä. Kaadun taistellen, jos minun täytyy. Aion jatkaa taistelua, sillä uskon siihen. Uskon, että tallillamme on paikka tässä lajissa. Uskon sen olevan edelleen relevantti talli, jonka ei tulisi siinä tilassa, missä se nyt on, Williams julisti.

Lähde: Racer