Onko Mercedes ongelmissa? Valtteri Bottakselta paljastus auton heikkoudesta

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottas penää saksalaistallia parantamaan W10-auton suorituskykyä. Suomalaiskuski antoi harvinaisen suoraa palautetta auton heikkoudesta.

Mercedes on piilotellut aiempina vuosina autonsa potentiaalia, keskittyen vain hiomaan sen luotettavuutta ja kestävyyttä erityisesti pitkissä vedoissa. Tänäkin vuonna meno on pysynyt samana, Ferrarin paistatellessa valokeilassa.

Asiantuntijat ovat panneet kuitenkin joukolla merkille Mercedeksen ja Ferrarin autojen erot. Yleisenä olettamuksena on, että italialaistalli on onnistunut ottamaan sääntömuutoksista enemmän irti.

Kuva: Ferrari napannut Mercedeksen viime kauden innovaation autoonsa – ja kehittänyt sitä pidemmälle

Bottas vieraili perjantaina Italiassa tallin pääsponsorin Petronasin sponsoritilaisuudessa. Neljä päivää autoa testannut suomalainen kommentoi itsekin kehitystyötä olevan tehtävänä

– Meillä on paljon työtä edessämme. Autossa on ilmiselvää potentiaalia, mutta meidän täytyy parantaa sitä, Bottas totesi motorsport.comin mukaan.

Ongelma on auton ajettavuudessa.

– Meillä on ongelmia löytää hyvä balanssi autoon kaikissa mutkissa. Joissain mutkissa auto tuntuu hyvältä, mutta toisissa ongelmia esiintyy jonkin verran ja joissakin jopa todella paljon.

Iskikö Ferrari jättipottiin? ”Mercedeksen ja Red Bullin kehonkieli kertoo syvästä huolesta”

Bottaksen lisäksi myös Lewis Hamilton sekä tallipomo Toto Wolff myöntävät tallin olevan askeleen Ferraria jäljessä.

– Barcelonassa näimme Ferrarin olevan kaikkien edellä. Auto oli nopea ja se toimi. Nyt meidän on aika käynnistää kehitystyö ja nähdä, mitä saamme aikaiseksi toisissa talvitesteissä. Uskon auton parantuvan vielä roimasti ennen kauden avauskisaa Melbournessa. Ennen sitä on turha tehdä liian pitkälle vieviä johtopäätöksiä, Woll kertoi.