Mercedes-talli on valmis muuttamaan autonsa suunnittelufilosofiaa dramaattisesti, mikäli pahimman kilpakumppanin Ferrarin ratkaisu osoittautuu suorituskyvyltään paremmaksi.

Iskikö Ferrari jättipottiin? ”Mercedeksen ja Red Bullin kehonkieli kertoo syvästä huolesta”

Sääntömuutosten myötä tallit ovat joutuneet suunnittelemaan dramaattisesti viimevuotisista eroavat etusiivet. Ferrarin ja Alfa Romeon ratkaisut eroavat merkittävästi esimerkiksi Mercedeksen ja jopa Red Bullin vastaavasta, ja asiantuntijat ovatkin uskoneet Ferrarin vetäneen ratkaisullaan pidemmän korren kauden alkuvaiheessa.

Italialaistiimin ratkaisussa siiven muotoilu ohjaa ilmaa enemmän auton ohi, kun taas Mercedes haluaa ohjata ilmavirtausta eturenkaiden ja auton rungon väliin.

Onko Mercedes ongelmissa? Valtteri Bottakselta paljastus auton heikkoudesta

Eron siivissä voi nähdä perus-faninkin silmin. Mercedeksen etusiipi on renaultaan korkea laskien keskikohtaa lähestyttäessä, Ferrarilla ratkaisu on päinvastainen.

Talvitestien ensimmäisellä viikolla Ferrari oli erinomaisessa vauhdissa. Mercedes-leirissäkin maranellolaisten on myönnetty olevan pelottavan vahvoja.

Tallipomo Toto Wolff myöntää Mercedeksen kartoittavan tällä hetkellä kaikkia vaihtoehtoja. Yksi on oman ajattelufilosofian uhraaminen.

– Meidän täytyy olla avoimia kaikelle. Suunnittelufilosofiamme on aina ollut erilainen moniin muihin talleihin verrattuna. Se johtuu siitä, että uskomme täten saavamme parhaiten kaiken irti kokonaispaketista, Wolff kertoi Petronasin sponsoritilaisuudessa Autosportille.

– Sääntömuutosten myötä meidän on seurattava myös muiden tekosia. Jos jokin asia toimii muilla paremmin, täytyy meidänkin tutkia mahdollisuutta ottaa se käyttöön. Uskon jokaisen tallin toimivan tällä hetkellä niin.

Kuva: Ferrari napannut Mercedeksen viime kauden innovaation autoonsa – ja kehittänyt sitä pidemmälle

Mikäli Mercedes toteaa Ferrarin etusiipikonseptin olevan oikea ratkaisu, ei sitä voida iskeä autoon kiinni hetkessä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja uusi siipi voisi sotkea auton muita aerodynaamisia osa-alueita.

– Tällaisen muutoksen tekemisessä ei ole kyse päivistä tai edes viikoista. Nyt puhutaan kuukausista, Wolff myöntää itsekin.