F1-sarjan johtaja ei katsonut hyvällä kisajärjestäjien temppua – kohahduttanut julkitulo vain päivää ennen tapaamista

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey ei ollut mielissään saadessaan kuulla kisajärjestäjien kritisoivan sarjaa.

Kisajärjestäjät toivat julki avoimen huolensa sarjan tulevaisuudesta ja sen kehityssuunnasta. Julkitulo tapahtui vain päivää ennen kuin kisajärjestäjien ja F1-sarjan omistavan Liberty Median oli tarkoitus palaveerata samasta asiasta.

Carey ei ollut mielissään tavasta, jolla kisajärjestäjät hankkivat itselleen huomiota aiheista, joita olisi käsitelty joka tapauksessa suljettujen ovien takana.

Analyysi: F1-korttitalo luhistumassa – sarjalla ratkaistavanaan ongelma toisensa perään – mikä kaikki on pielessä?

– Kaikki heidän esiin nostamansa asiat olivat kokouksessa agendalla. On hieman omituista, että he halusivat silti tehdä asiasta julkisen lähettämällä medialle kirjeen vain päivää ennen kokousta, Care totesi ESPN:lle.

Usean kisajärjestäjän sopimus umpeutuu tulevan kauden jälkeen. Tiistaina uutisoitiin Azerbaidzhanin GP:n jatkosta, mutta esimerkiksi Britannian, Italian, Saksan ja Meksikon osalta nykyinen sopimus on viimeistä laatuaan.

Carey ymmärtää julkitulon olleen halu neuvotella kisajärjestäjille paremmat edut omalta kannalta katsottuna.

– 21 kisan joukosta löytyy aina joitakin, jotka löytävät valittamista. Kokouksessamme yhteishenki oli kuitenkin erittäin hyvä, ja saimme runsaasti tukea kaikilta. Laji on huomattavasti paremmassa asemassa kuin pari vuotta sitten, ja etenemme oikeaan suuntaan, Carey toteaa.

 

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale