F1-sarjan tiukentuneet turvallisuusmääräykset kuljettajien kypäröitä koskien ovat aiheuttamassa valmistajille päänvaivaa. Kun kauden ensimmäiset talvitestit ovat jo nurkan takana, ei uusia luokitteltuja kypäriä ole tarjolla kaikille kuljettajille.

Uudet kypärät parantavat kuljettajian turvallisuutta entisestään. Ne kestävät paremmin iskuja, minkä lisäksi turvallisuutta on parannettu pienentämällä visiirialuetta.

Kansainvälinen autoliitto FIA suorittaa kaikille turvallisuuteen liittyville ratkasuille tarkat tutkimukset, jotka täytyy läpäistä ennen niiden asettamista F1-kuljettajien käyttöön.

Mika Häkkinen julkaisi pysäyttävän kuvan hengenvaarallisesta ulosajostaan – yksi ratkaisu olisi voinut säästää loukkaantumiselta

Vaikka F1-kuskeille kypärät toimittavilla neljällä valmistajalla on ollut runsaasti aikaa tämän kauden uusien kypärien testaamiseen ja valmistamiseen, raportoi Autosport niillä olevan edelleen suuria vaikeuksia FIA:n testien läpäisemisessä.

[readmore from=”FIA”]

Esimerkiksi Arai ei ole läpäissyt lähellekään kaikkia testejä, eivätkä sen valmisteita käyttävät kuljettajat saa uusia kypäriä käyttöön talvitesteihin. Arain kypäriin luottavat Sebastian Vettel, Max Verstappen, Pierre Gasly ja Daniel Ricciardo.

Ongelmia on myös muilla valmistajilla. Vain Stilo on läpäissyt kaikki FIA:n testit. Merkin kypäriä käyttävät Valtteri Bottas ja Lance Stroll.

Kimi Räikkösen kypärämerkki Bell on saanut luokituksen vain osaan eri kypärien koosta. Tiedossa ei ole, onko juuri suomalaiskuskin päälle sopivalla kypärällä jo luokitus.

F1-sarjalla on edessään ongelma, mikäli kaikki kuljettajat eivät saa käyttöönsä uuden luokituksen läpäiseviä kypäriä jo talvitesteissä. Mahdollisessa loukkaantumistilanteessa kattojärjestö voi joutua lakiteknisiin ongelmiin.

Mikäli kaikki kypärämerkit eivät läpäise turvallisuustestejä ja kaikki osapuolet eivät suostu joustamaan vuodentakaisten kypäröiden käytön puolesta, vaihtoehtona on kuljettajien määrääminen käyttämään kilpailevan merkin kypäriä.