Asiantuntijalta huomio Mercedeksen radikaaliin muutokseen – taustalla nerokas bluffi ja lisäajan hankkiminen

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen lähes täysin uuteen uskoon laitettu auto on ollut toisen testiviikon kiinnostavin puheenaihe. F1-sisäpiiristä Hopeanuolen suunnnittelufilosofiasta löytyy mielenkiintoinen havainto.

Mercedes-leiristä myönnettiin aiemmin, että Ferrarin ratkaisujen kopioiminen tulisi vaatimaan ainakin pari kuukautta. Siksi moni hämmästyikin, kun talli toi toiselle testiviikolle radikaalisti keulastaan ja ilmanohjaimistaan uudistetun W10-kilpurin.

F1-sarjan analyysissä kokenut Mark Hughes huomauttaa, ettei Mercedes ole millään voinut laittaa nyt nähtyjä päivityksiä aluilleen viime viikolla. Kuten Mercedes itsekin on myöntänyt, vaativat uudet osat kuukausien kehitystyön.

Iskikö Ferrari jättipottiin? ”Mercedeksen ja Red Bullin kehonkieli kertoo syvästä huolesta”

Hughes uskookin Mercedeksen ottaneen viime viikolla ”varman päälle” ja testanneen autoaan ja sen suorituskykyä osilla, jotka ovat kehitystahdin aiemmasta vaiheesta. Tämä mahdollisti tallille lisäajan uusien osien tutkimiselle ja kehittämiselle, ja samalla talli pystyi tarkastelemaan muiden tallien ratkaisuja paljastamatta liikaa omista ratkaisuistaan.

Kuva: Ferrari napannut Mercedeksen viime kauden innovaation autoonsa – ja kehittänyt sitä pidemmälle

Hughes uskoo nyt testeissä nähtyjen osien olevan samat, jotka Mercedes aikoo ottaa käyttöön kauden avauskisassa Australian Melbournessa. Kausi alkaa reilun kolmen viikon kuluttua.