Järkyttävästä Indycar-kolarista kuntoutuva kanadalaiskuski Robert Wickens latasi Twitteriin videon, jossa hän harjoittelee kävelemistä eksoluurangon avulla.

29-vuotiaan tähtikuskin elämä muuttui rajusti viime elokuussa Poconon Indycar-kisassa.

Wickens ajautui mukaan kolariin, jonka seurauksena hänen autonsa sinkosi hurjan näköisesti ilmaan ja rysähti päin radan seinää.

Nuoren kuljettajan vammat olivat karmeita. Wickensin selkäranka vaurioitui niin pahasti, että hän halvaantui keskivartalosta alaspäin.

Kanadalaisella oli kuitenkin toivoa. Vaikka hänen kuntonsa olikin aluksi niin lohduton, oli kävelemään oppiminen aikanaan teoriassa mahdollista.

Wickens ryhtyi paiskimaan määrätietoisesti töitä tavoitettaan kohti. Puolen vuoden päästä onnettomuudesta mies oli ottanut jo merkittävän askeleen eteenpäin – kävely onnistuu jo liikkeitä tukevan eksoluurangon ja tukikehikon avulla.

– Tämä oli suuri päivä. Ensimmäinen kerta, kun kykenin ottamaan enemmän kuin 1-3 askelta väsymättä täysin! Oikea jalkani toimii omillaan ja vasenta jalkaani tukee eksoluuranko, Wickens tuuletti Twitter-päivityksessään.

Katso video Wickensin kuntoutussessiosta alta.