Kolminkertainen formuloiden maailmanmestari Sir Jackie Stewart uskoo F1-kuskien kaipaavan kipeästi henkilökohtaisia valmentajia kehittämään suorituksiaan.

Kovaan ääneen suojattejaan intohimoisesti ohjeistavat valmentajat ovat tuttu näky pelikenttien laidoilla lähes kaikissa urheilulajeissa.

Formula 1:ssä ilmiö ei ole koskaan kuitenkaan saanut suurempaa jalansijaa.

Kunto- ja ravintovalmentajia lukuun ottamatta F1-kuskeja käskyttävät yleensä tallipäälliköt ja kisastrategikot.

Stewart kuitenkin uskoo henkilökohtaiselle valmennukselle olevan erittäin suurta tilausta autourheilun kuninkuusluokassakin.

– En ymmärrä sitä todellakaan. Kilpakuskit ovat muka niin fiksuja, etteivät he tarvitse valmentajia. Se on täysin väärin, brittikonkari taivasteli Motorsportin haastattelussa.

– Ei ole yhtäkään taitojensa huipulla olevaansa kuskia, joka ei hyötyisi viisauksista ja huomioista, joita hän ei ollut itse osannut ajatella, Stewart perusteli kantaansa.

Formulalegenda näkee valmentajien voivan tarjota kuskeille eniten apua juurikin henkisen vahvuuden kehittämisessä.

– Kun puhutaan golfista, tenniksestä tai hiihdosta, valmennus on yksi tärkeimmistä asioista. Nyt F1-kuskeilla on valmentajia, jotka auttavat heitä fyysisen kuntonsa, muttei kuitenkaan henkisen puolen kehittämisessä. Se on mielestäni aivan väärin, Stewart hämmästeli.

Lähde: Motorsport