F1-konkari Helmut Marko latasi tuomionsa: Max Verstappenin kehityttävä kahdessa asiassa

© Kuva: Getty Images

Red Bullin F1-tallin neuvonantajan Helmut Markon mukaan Max Verstappenin on jatkossa päästävä eroon kärsimättömyydestään ja pidettävä ajonsa paremmin hallinnassa.

Vaikka hollantilaisen nopeutta ei ole epäillyt käytännössä kukaan enää aikoihin, arvosteltiin häntä viime vuonna rajusti aggressiivisesta ajotyylistään.

Verstappen oli mukana useammassa kyseenalaisessa kolarissa ja vaarallisessa kilpailutilanteessa. Miehen omatkin voittohaaveet kaatuivat usein tarpeettomiin kolareihin.

Vuosien ajan Verstappenia kärkiluokan kuskiksi koulinut Marko arvioi suojattinsa pahimmiksi puutteiksi juurikin edellä mainitun yliyrittämisen.

– Hänen perusongelmansa olivat tietty hallinnan puute ja kärsimättömyys. Otetaan esimerkiksi tilanne Sebastian Vettelin kanssa Kiinassa. Hänen olisi tarvinnut vain odottaa hiussilmukassa, Marko harmitteli Motorsport-Totalin haastattelussa.

– Meidän renkaidemme ja korimme pito olisi ollut niin hyvä, että hän olisi ohittanut hänet [Vettelin] aivan hetkessä, tallipamppu muistutti.

Lähde: Motorsport-Total