SuomiF1-sivuston joulukalenterin uusimmassa luukussa palataan ensimmäistä kertaa menneisyyteen. On aika tarjoilla historiaherkku arkiston kätköistä.

Useissa jouluaiheisissa elokuvissa ratkaisuksi nousee ”joulun ihme”. Se on selittämätön voima, joka kääntää vastoinkäymiset lopulta voitoksi. Kaikille tulee hyvä mieli ja lopputekstit voivat rullata.

Edes jonkinlaista ihmettä olisi toivonut myös 1978-2002 F1-sarjassa esintyneelle Arrowsille. Tallin pitkä historia ei juurikaan suuria ilonaiheita tuottanut. Katkerimpana kalkkina tallista muistetaan aina Unkarin GP vuosimallia 1997. Tuolloin sensaatiomainen voitto jäi vain puolen kierroksen päähän.

Jokainen formuloita Mika Häkkisen ja Mika Salon aikana seurannut muistaa tämän tallin. Heille tämä juttu on siis ”vanhojen hyvien aikojen” muistelua. Uudemmille F1-faneille tämänkertainen luukku toimii puolestaan erinomaisena oppituntina lajin upeaan historiaan.

Tutustu Arrowsin tarinaan täältä.

Joulukalenterin aiempiin luukkuihin voit tutustua täältä.