Ratamoottoripyöräilyn suurimpiin lajilegendoihin kuuluva Valentino Rossi ihastuttaa otteillaan edelleenkin. 39-vuotias italialainen on edelleen sarjan kärkipään kuljettajia, mutta kilpailevasta leiristä kuuluu myös soraääniä.

Seitsemän pääluokan titteliä hankkinut Rossi on ollut mestari edellisen kerran 2009. Sen jälkeen lajin valtiaaksi on kohonnut Hondan Marc Marquez, joka voitti päättyneellä kaudella mestaruuden ylivoimaisen esityksen päätteeksi.

Kaksikko on käynyt lukuisia tiukkoja taisteluita, ja tunteet ovat käyneet kuumina. Viimeksi tänä vuonna Rossi kritisoi nuoremman kollegansa ajotyyliä.

Hondan uudeksi MotoGP-päälliköksi noussut Alberto Puig epäilee Rossin olevan itse tippunut edistyksen kelkasta.

– Kaikki kunnia hänelle ja hänen upealle urallaan. Hän oli parhaimmillaan häikäisevä kuljettaja ja hän ansaitsee siksi kaiken kunnioitukseni. Mutta hänelle on kova paikka myöntää, että hänen aikansa on ohitse. Aina hänen temppunsa eivät ole enää niitä ainoita oikeita, Puig näpäyttää Autosportille.