Vuosien tuska F1:ssä lähes tappoi intohimon – formulamestari palasi jälleen huipulle

© Kuva: Getty Images

Kauden 2009 formula ykkösten maailmanmestari Jenson Button iloitsee tämän vuoden menestyksen sytyttäneen uudelleen rakkauden moottoriurheilua kohtaan. Vastapainona toimi miehen F1-uran päätöskaudet, jotka olivat melkoista tuskien taivalta.

McLarenilla viimeiset kautensa ajanut britti voitti viimeisen F1-osakilpailunsa 2012. Sen jälkeen hän nousi palkintopallille vain kerran, kauden 2014 avausosakilpailussa. McLarenin romahtaminen pakotti Buttonin ajamaan vuosia joukon jatkona keskivaiheilla, vaikka ajotaitojensa puolesta hän olisi kuulunut todistetusti korkeammalle.

Lopetettuaan F1-uransa 2016 Button on etsinyt uusia haasteita. Viime vuonna hän ajoi yhden tuurauskisan Monacossa, mutta täksi kaudeksi hän löysi uusia haasteita koppiautoista.

Japanin Super GT -luokassa britti ajoi mestariksi ensimmäisellä kaudellaan. Lisäksi menestystä on tullut WEC-sarjassa, jossa Button nousi palkintopallille viikonloppuna Kiinassa.

Button on saanut nauttia viimeisen parin viikon aikana enemmän menestystä kuin viimeiseksi jääneillä F1-vuosillaan yhteensä. Se lämmittää kokenutta miestä.

– Viimeiset viikot ovat olleet melkoisia osaltani. Olen voittantu mestaruuden toisessa sarjassa ja noussut palkintopallille toisessa. Parin vaikean F1-kauden jälkeen tämänkaltainen menestys maistuu hyvältä, ja nautin tästä, Button iloitsi racer.comille.