F1-sarjan omistavan Liberty Media -yhtiön mediajohtaja Greg Maffei antoi viime viikolla ensimmäisen virallisen vahistuksen mahdollisen Las Vegasin osakilpailun neuvotteluista.

Yhdysvaltoihin on huhuttu jo pitkään toista kilpailua. Amerikkalainen Liberty on toivonut jo pitkään formuloille suurempaa jalansijaa kotimaansa markkinoilla.

Kisan sijainnista on liikkunut monia erilaisia huhupuheita mediassa. Aluksi todennäköisimpänä vaihtoehtona pidettiin Miamia, mutta näillä näkymin hanke ei ole etenemässä Floridan metropolissa.

Toinen merkittävä ehdokas on ollut jo pitkään uhkapeli- ja viihdeturismistaan maailmankuulu Las Vegas. Aiemmin mitään virallista Vegas-huhuista ei oltu silti kuultu.

Nyt mediapomo Maffei kuitenkin myönsi neuvottelujen olevan käynnissä Las Vegasin kokous- ja vierasviranomaisen kanssa.

[readmore from=”las vegas”]

Kyseinen viranomainen on erittäin merkittävä tekijä ”syntien kaupungissa”. Taho on kasinoita pyörittävien yhtiöiden ohella kiinnostunut F1:n kyvystä houkutella kaupunkiin uusia vierailijoita, jotka ovat kiinnostuneet perinteisten uhkapelien sijaan urheilulajien veikkaamisesta.

Yhdysvalloissa lyötiin vasta läpi laki, jonka myötä uhkapelaaminen on sallittua muuallakin kuin Las Vegasissa. Uudistuksen myötä ihmisten ei enää tarvitse matkustaa kaupunkiin rahapelejä varten.

Motorsport Weekin konkaritoimittajan Joe Sawardin mukaan lakimuutos antanut Vegasille painetta uudistaa toimintaansa. Kaupungin imagoa halutaan puhdistaa perheystävällisempään suuntaan.

Sawardin tietojen perusteella F1-kisa maistuisi Vegasin vaikuttajien suunnitelmiin kaupunkinsa tulevaisuudelle varsin mainiosti.

Vegasin osakilpailun neuvotteluihin kytkeytyy myös rakenteilla oleva 18 000 tuhatta ihmistä vetävä tapahtumakeskus The Sphere.

25 hehtaarin tontille pystytettävä viihdepytinki olisi sisäpiirihuhujen mukaan Vegasin kisan keskiössä. The Spheren on määrä valmistua vuodeksi 2021, jolloin F1-sarjan on määrä myös uudistaa merkittävästi sääntöjään.