Red Bullin leirissä F1-kautta 2019 odotetaan kuumeisesti. Mikäli kaikki tallin suunnalta kumpuavat hyvät uutiset toteutuvat, voi talli olla ensi kaudella mestaruustaiston musta hevonen.

Red Bull on napannut tällä kaudella neljä voittoa, mutta Mercedes ja Ferrari ovat olleet suorituskyvyllisesti askeleen edellä. Red Bullin auto on aina tiedetty hyväksi, mutta tasoitusta on tullut liikaa voimanlähdepuolella.

Muutosta voimasuhteisiin talli hakee uudesta moottorinvalmistajasta, kun Honda korvaa Renaultin ensi kaudella.

Japanilaismerkki on hionut pakettiaan vahvemmaksi sisartalli Toro Rosson kanssa. Red Bull koki kehityksen olleen sen verran onnistunutta, että sen kannatti päättää vuosia jatkunut yhteistyö ranskalaismerkin kanssa.

Lisää hyviä uutisia on myös luvassa tallille öljyt ja polttoaineen toimittavalta ExxonMobililta. Nykyisellä V6-hybridimoottoreiden aikakaudella juuri tältä osa-alueelta irti puristettava suorituskyky voi tarjota tallille mahdollisuuden saavuttaa vielä parempia tuloksia.

ExxonMobil toimii sekä Red Bullin että Toro Rosson polttoainetoimittajana. Mahdollisuus vertailuun on tarjonnut yhtiölle mahdollisuuden kehittää tuotteitaan toimimaan optimaalisesti Hondan voimanlähteessä.

Avaintekijä on myös aika. ExxonMobil on saanut kehittää yhteistyötään Hondan kanssa rauhassa.

– Viime vuonna saimme Toro Rosson ja Hondan yhteistyön suhteen hommat valmiiksi talvitestejä ajatellen joulukuussa. Se on todella lyhyt aikajänne. Tänä vuonna olemme voineet varautua paljon paremmin, ja pystyimme keskittymään kauteen 2019 jo hyvissä ajoin tämän vuoden aikana, ExxonMobilin moottoriurheiluteknologiasta vastaava johtaja David Tsurusaki kertoo motorsport.comille.

ExxonMobil pääsee ensi vuonna syventämään suhdettaan Hondan ja Red Bullin kanssa, kun Renault-asiakkuus ei sido energiajuomatallia. Tsurusaki uskoo sen avaavan vielä lisää potentiaalia auton vauhdin parantamiseen.