Viimeisenä valmistajien MM-taistossa oleva Williamsin talli ei ymmärrä, miksi heidän autonsa tekniikka ei ota toimiakseen.

Takavuosien kestomenestyjä on kerännyt tänä vuonna vain seitsemän MM-pistettä nimiinsä ja valahtanut sarjataulukon viimeiseksi, jos pisteitään omistajanvaihdoksen vuoksi menettäneen Force Indian nollasaldoa ei oteta mukaan laskuihin.

Talli on kärsinyt vuoden mittaan monenlaisista teknisistä vaikeuksista. Englantilaisten huolet eivät kuitenkaan liity Mercedekseltä ostettuun voimayksikköön.

Eniten ongelmia on ollut rungon ja aerodynamiikan puolella, joiden osalta suorituskyky on jäänyt auttamattoman vaatimattomaksi.

Williams myönsi jo aiemmin kehittäneensä vahingossa auton, jonka oikkuja he eivät ymmärrä. Tekninen johtaja Paddy Lowe myönsi tilanteen olevan brittitallin tehtaalla varsin lohduton.

– Emme ymmärrä täysin kaikkea, F1-konkari huokaisi Motorsport Totalin haastattelussa.

Lowe pitää kuitenkin kiinni optimistisuudestaan. Tekniikkapomo uskoo ensi vuoden olevan reilusti aiempaa parempi.

– Toimimme hyvin yhdessä. Työvoimaamme on paljon luottoa ja sen suuntaan. Meidän on oltava kuitenkin realistisia. Prosessi ei pääty koskaan. Formula 1:ssä on aina päällä jatkuva kehitystaistelu, Lowe korosti.

Lähde: Motorsport Total