Lewis Hamilton iskosti asemansa kuluvan kauden mestaruuskamppailun johdossa Unkarin ja Belgian kisoissa, joissa Ferrarin Sebastian Vettel kärsi sadekelin aiheuttamasta suorituskyvyn puutteesta. Saksalaiskuski ei kuitenkaan koe sääolosuhteiden ratkaisseen mestaruutta.

Ferrarin SF-71-kilpurin käytös märällä kelillä on ollut tänä vuonna kiusallisen kehnoa. Italialaisten auto on jäänyt selvästi jälkeen päävastustaja Mercedeksestä sateen sattuessa kisaviikonlopulle.

Hamilton hyödynsi sadesäiden tarjoaman edun Unkarissa ja Belgiassa. Vettel rysäytti ulos myös Saksassa, jossa hän menetti Ferrarinsa hallinnan vetisellä radalla.

Saksalaiskonkari ei aio silti laittaa MM-tilannetta pelkästään säiden piikkiin. Vettelin mukaan vaihtelevat olosuhteet kuuluvat lajiin eikä niiden voi antaa romuttaa suorituskykyä tai taistelutahtoa.

– Siellä sun täällä siitä ei ehkä ollut apua, mutta se on osa tätä peliä. En usko, että sään kaltaisia ulkopuolisia tekijöitä voidaan syyttää mistään. Niiden kanssa on vain pärjättävä. Muut pärjäsivät ehkä paremmin kuin me, Vettel muistutti Racefansin haastattelussa.

Maailmanmestaruus on tänä viikonloppuna katkolla Hamiltonille ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Vettel tiedostaa tilanteen, jossa ei ole tehtävissä juuri muuta kuin keskittyä voiton tavoitteluun.

– Mielestäni se on todella yksinkertaista. Olemme tietenkin aika paljon pisteitä jäljellä. Keskitymme voittamaan ja katsomme vasta sitten, mitä muut tekevät. Se on aika suoraviivaista, jos ollaan rehellisiä, Vettel arvioi.

Lähde: Racefans