Autosportin asiantuntija Gary Anderson on muuttanut kantaansa koskien Ferrarin suorituskyvyn tipahtamista. Kokenut insinööri epäilee FIA:n tiukentuneen kontrollin saattaneen sittenkin vaikuttaa italialaistalliin oletettua enemmän.

Ferrari on hävinnyt viime kilpailuissa vauhdissa selvästi Mercedekselle, joka on repäissyt molemmissa mestaruustaistoissa jo lopulliselta tuntuvan kaulan.

Samanaikaisesti Ferrarin heikentyneen iskukyvyn kanssa FIA asensi tallin autoihin uudet sensorit varmistamaan, ettei talli käytä kepulikonsteja akkujensa kanssa.

Anderson vähätteli aiemmin FIA:n tiukentuneen kontrollin vaikutusta tallin vauhtiin, mutta tarkempi analyysi osoittaa jotain omituista olevan tekeillä.

– Selvästi jotakin on tapahtunut viime kisoissa. Ferrarin vauhtieroa Mercedekseen analysoitaessa minun on muutettava sanomisiani ja nostettava akkuasia esille.

Anderson perkaa Mercedeksen ja Ferrarin viime kisojen vauhtieroa tilastojen avulla. Selville käy, että Mercedes on nostanut tasoaan, mutta Ferrari ei ole polkenut paikoillaan, vaan jopa hävinnyt kehityskilpailussa muille talleille.

– Ferrari on ollut kolmessa viime kisassa 0,6 % Mercedestä perässä, kun kolmessa edellisessä kisassa heidän vauhtietunsa oli 0,1 %. Muutos on siis 0,7%. Se voisi olla ymmärrettävää, mutta samalla myös Red Bull on pienentänyt eroaan Ferrariin, ja jopa muutamat keskikastin tallitkin ovat saavuttaneet Ferraria, vaikka ero Mercedekseen on säilynyt samana. Se kielii siitä, ettei Ferrari ole onnistunut kehitystyössään.

Anderson päätyy loppusanoihin, jotka eivät ole mairittelevia Ferrarin kannalta.

– Numerot kertovat, että Ferrari on hävinnyt kehitystyössään enemmän kuin Mercedes on saavuttanut. Tässä asiassa sormi osoittaa moottorin suuntaan.