Rallin ja rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg paljastaa mystisen sairauden pakottaneen hänet melkein jättämään tämän kauden kokonaan ajamatta.

Solberg joutui vuosi sitten rajuun kolariin Latvian osakilpailussa. Norjalainen joutui sairaalaan, mutta hän toipui kuitenkin onnettomuudesta täysin.

Seuraavan kilpailun jälkeen Solbergin tie vei sairaalaan rutiinitarkastukseen, jolloin lääkärit huomasivat jotain olevan vialla.

– Röntgenkuvat kertoivat keuhkoissani olevan jotain vikaa. Käytännössä terveyteni ongelmana oli se, että tuotin liikaa rautaa. Se vaikutti koko elimistööni, mutta ennen kaikkea se sai minut väsymään todella helposti, Solberg kertoo Autosportille.

Tämän vuoden valmistelevissa testeissä Solbergin kunto heikkeni niin paljon, että hänen täytyi hakeutua ajamisen jälkeen välittömästi sairaalaan.

– Ajaessani adrenaliini pitää minut ajokuntoisena, mutta välittömästi sen jälkeen väsyin ja muutuin voimattomaksi. Olin todella sairas silloin.

Ongelamt saivat miehen miettimään jopa koko kauden väliin jättämistä. Oireet alkoivat kuitenkin talttua, ja tällä kaudella mies on napsinut tasaisesti kärkisijoja. Ennen kauden päätöslähtöjä Solberg on pisteissä kolmantena.

– Nykyinen lääkitykseni kestää vielä pari kuukautta, jonka jälkeen minulle tehdään vielä muutamia testejä. Mutta lääkärit ovat kuitenkin tyytyväisiä edistymiseeni, ja niin olen minäkin, Solberg iloitsee.