Autosportin mukaan Tommi Mäkinen harkitsee toukokuussa Citroenin tallista irtisanotun Kris Meeken palkaamista johtamaansa Toyotan ehdastalliinsa.

Toyotan kuskitilanne on yksi rallin maailman kuumimmista puheenaiheista. Ott Tänakin jatko tallissa on jo varmaa. Samaa huhutaan myös Jari-Matti Latvalan osalta.

Esapekka Lapin tulevaisuudesta ei ole kuitenkaan vielä tietoa. Viimeisimmät huhut ovat viemässä pieksämäkeläistä Citroenille hallitsevan maailmanmestarin Sebastien Ogierin seuraksi.

Lapin lähtö jättäisi Toyotalle yhden kuljettajan paikan vapaaksi. Uutisoimme aiemmin Hyundain R5-luokan suomalaiskuskin Jari Huttusen olevan ehdolla pestiin.

Moottoriurheiluraamattu Autosportin mukaan myös toukokuussa jatkuvan kolaroinnin vuoksi tallista erotettu Meeke on yksi vahvimmista ehdokkaista Lapin korvaajaksi.

– Puhuin Krisin kanssa, hän voisi olla yksi vaihtoehto. Kävimme puhelinkeskustelun aivan vastikään. Puhumme Toyotalle Japanissa ja katsomme eri vaihtoehtoja, Mäkinen vahvisti.

– Kris on ehodttoman nopea kuski, joskus hieman liiankin nopea. Uskon hänen olevan oikeassa iässä ja kokenut. Olen aika varma, että hän voisi pärjätä hyvin, suomalaiskonkari vakuutteli.

Lähde: Autosport

Juttua muokattu 19. syyskuuta kello 13.33: Jutussa sanottiin Latvalan sopimuksen varmistuneen, vaikka sitä ei ole vielä vahvistettu virallisesti.