Formulakisojen sinilippujen sääntöihin vaadittiin muutoksia – FIA-pomo otti asiaan kantaa

© Kuva: Getty Images

FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting ei näe syytä muuttaa formuloiden sinilippusääntöjä.

Sininen lippu liehui ahkerasti Marina Bayn radalla sunnuntaina. Ensin kisaa johtanut Lewis Hamilton jumittui kierroksella ohitettavien Romain Grosjeanin ja Sergei Sirotkinin taakse, jotka eivät suostuneet noudattamaan sinilippujen tarkoittamaa väistöpakkoa.

Myöhemmin neljännestä sijasta haastanut Mercedeksen suomalaistähti Valtteri Bottas turhautui jäätyään Renaultin Nico Hülkenbergin taakse. Nastolalaiskuski ei päässyt tarpeeksi lähelle saksalaista saadakseen sinilipun oikeuttaman ohituksen.

Ammattimaisen viileästä persoonastaan tunnettu Bottas väläytti Singaporessa ärtymystään vaatien kovaan ääneen sinilippua suoraan FIA:n kisajohtajalta Whitingilta.

FIA:n sääntöjen mukaan sinisiä lippuja ei heiluteta, jos kuski ei pääse 1,2 sekuntia lähemmäs edellä olevaa kierroksella ohitettavaa autoa. Bottas huusi radioonsa kyseisen eron olevan liian suuri Singaporen kaltaiselle ahtaalle katuradalle.

Sinilippusääntöjen muuttamista on esitetty ennenkin. Autosportin F1-asiantuntija Peter Windsor ehdotti vasta jopa kokonaan niistä luopumista.

Whiting ei kuitenkaan näe tarpeeksi painavia syitä sääntöihin kajoamiselle. FIA-konkarin mukaan nykyiset säännöt ovat reilumpia kaikille kuskeille.

– Tähän aikaan viime vuodesta se oli yksi sekunti. Kävimme keskuteluja ja muutimme sen 1,2 sekuntiin. Mielestäni sen ei pitäisi olla yhtään enempää, sillä silloin tullaan tilanteeseen, jossa kuljettajan täytyy perääntyä ja menettää paljon enemmän aikaa kuin hänen tarvitsisi päästääkseen toisen auton läpi, liittopomo perusteli.

 

– Jos sanoisimme, että sinun pitää siirtyä syrjään kun hän [toinen kuski] on 1,4 tai 1,6 sekunnin päässä, menettäisit paljon aikaa. Emme halua sellaisen tapaphtuvan, sillä se ei olisi reilua, Whiting korosti.
Lähde: Autosport, Motorsport

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.