FIA-pomo Todt on väsymätön F1-turvallisuuden puolestapuhuja: ”Muuten moottoriurheilu voidaan jopa kieltää”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todtin mielestä moottoriurheilulla ei ole varaa yhteenkään kuolemantapaukseen tai vakavaan loukkaantumiseen. Surun osuessa kohdalle voi lajia kohdata jopa sen kieltäminen.

F1-sarjassa on nähty viimeisinä viikonloppuina pari läheltä piti -tilannetta, kun Belgiassa rytisi lähdössä ja Italiassa Marcus Ericsson heitti hurjat voltit harjoituksissa. Kuljettajat selvisivät tärskyistä vahingoittumattomina, kiitos lajin hyvän turvallisuuden.

Todtin mukaan turvallisuuden eteen pitää tehdä tinkimättömästi töitä jatkossakin. Poissa ovat ajat, jolloin viikatemies oli jatkuva uhka kilparadoilla.

– Näitä viime kisojan isoja kolareita, tai vaikkapa Fernando Alonson 2016 Australian ulosajoa katsoessa pitäisi pysähtyä miettimään hetkeksi, kuinka paljon turvallisuuden eteen on tehty töitä vuosien saatossa. Vielä pari vuosikymmentä sitten tällaisista osumista ei olisi selvitty, Todt toteaa Autosportille.

Ajat ovat muuttuneet.

– Kuolema ja vaara olivat hyväksyttävä asia vielä 40 vuotta sitten, mutta tänä päivänä niiden läsnäolo tietää lajin kieltämistä. Meidän tulee ottaa se huomioon.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.