F1-sarjan hallitsevan mestarivalmistajan johtomies Toto Wolff ei halua perustaa Mercedekselle junioritallia formuloihin.

Uutisoimme aiemmin siitä, kuinka Wolff kyseenalaisti Mercedeksen junioriohjelman tulevaisuutta. Saksalaisten juniorilupauksille on ollut vaikea löytää kisakuskin paikkoja ensi kaudeksi.

Rikkonainen junioripolku on saanut Mercedeksen miettimään, tulisiko sijoituksista nuoriin lahjakkuuksiin luopua.

– Toivottavasti löydämme ratkaisun näille kavereille. Jos emme löydä sitä, kyseenalaistaisin junioriohjelman tulevaisuutta. Sitten menemme takaisin maksukuskien malliin, Wolff sanoi aiemmin Autosportin haastattelussa.

Toinen vaihtoehto olisi sisartallin perustaminen Red Bullin jalanjäljissä. Toro Rossolta on nostettu emotalliin useita nuoria lupauksia, joista viimeisin on ensi vuonna Red Bullille vaihtava Pierre Gasly.

Wolff ei kuitenkaan innostu massiivisten rahojen sijoittamisesta junioritalliin, jonka menestys ei olisi millään tavoin varmaa.

– Junioritallin rahoittaminen ei ja 80-100 miljoonan dollarin laittaminen joka vuosi junioritalliin ei ole vaihtoehto. Kaiken sen tekeminen siksi, että nuorille kuljettajille saataisiin kisakuskin paikka ei ole se, mitä haluan tehdä, Mercedes-pomo linjasi Autosportille.

– Toisaalta, jos kuljettajat leimataan ”Mercedes-kuskeiksi”, ei sekään vaikuta olevan paras myyntivaltti, Wolff harmitteli.

Lähde: Autosport