Aiemmin McLarenilla Kimi Räikkösen työtoverina työskennellyt konkarimekaanikko Marc Priestley kertoi New York Timesille suomalaistähden vihaavan formuloissa lähes kaikkea muuta paitsi autojen ajamista.

Kuten moni tietää, ei suorasukainen suomalainen viihdy julkisuudessa parrasvalojen paisteessa huimasta suosiostaan huolimatta. Miehen mystinen persoona on tehnyt hänestä F1-sarjan suurimman suosikin fanien keskuudessa, jotka eivät tunnu saavan Räikkösestä koskaan tarpeekseen.

Vaikka suomalainen ei ole äksyillyt medialle viime aikoina aivan entisvuosien malliin ja suostui jopa mukaan Kari Hotakaisen kirjaprojektiin, ei kameroiden edessä patsastelu ole edelleenkään ”Jäämiehen” suosikkipuuhaa.

– On ironista, että vaikka hän inhoaa media- ja pr-velvollisuuksiaan kaikkein eniten, hänestä on tullut suosituin juuri sen vuoksi, Priestely vahvisti New York Timesille.

– Hän on ollut aina erittäin intohimoinen kilpailun suhteen, mutta se oli ainoa asia F1-sarjassa, josta hän piti. Uskaltaisin sanoa hänen inhoavan kaikkea muuta formuloissa, Priestley täräytti.

Mekaanikko huomasi jo McLarenin aikoina erään toisenkin asian, joka erotti Räikkösen monista muista F1-kuljettajista.

– Hän oli autoon istuessaan omistautuneempi tehtävälleen kuin suurin osa kuljettajista, Priestley kehui.

Lähde: New York Times