Näkökulma: Fernando Alonso ”teki Mika Häkkiset” – päätös F1-uran lopusta jättää spekuloitavaa

© Kuva: Getty Images

Fernando Alonson ilmoitus jättäytyä pois ensi vuoden F1-sirkuksesta oli odotettu, mutta silti samanaikaisesti yllättävä uutinen. Sanavalinta jättää kuitenkin auki spekulaatiot.

Alonso kertoo, ettei hän aja formula ykkösissä ensi vuonna. Vuodesta 2020 tai siitä eteenpäin ei ollut mitään puhetta.

On toki mahdollista, että Alonso tekee paluun vuoden sapatin jälkeen, mikäli McLarenin suorituskyky paranee. Voi myös olla, että hän tarttuu jonkun muun tallin tarjoukseen.

Täysin toinen asia on sitten se, kuinka realistisia nämä ajatukset ovat. Aika ei ole Alonson puolella, ja vuosikin sivussa voi tiputtaa hänet pois potentiaalisten kuljettajien listalta. Niin kiistattoman lahjakas kuski kuin espanjalainen onkin.

Sanavalinta jättää auki takaportin paluulle, mutta enemmän siinä haiskahtaa Mika Häkkisen uran lopettamisesta tuttu kikka. Suomalaislegenda jättäytyi kauden 2001 jälkeen sapattivapaalle, jolloin myös hänelle jätettiin mahdollisuus paluuseen. Päästyään vihdoinkin eroon kiireellisestä F1-arjesta ei Häkkisellä ollut kuitenkaan mitään halua palata.

Saman voi huomata Alonsokin, vaikka tuskin mies toimettomaksi ensi vuonna jää. Mutta niin kauan kun hän ei ilmoita uransa loppumisesta, on hän takuuvarmasti ensi vuoden kuskimarkkinoiden musta hevonen.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale