Hurjasta voltistaan F1-autolla muistettu konkarikuski aikeissa lopettaa kilpauransa – ”Ajoitus on oikea”

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuski Christian Fittipaldi aikoo lopettaa uransa kilpa-autoilun parissa ensi vuoden tammikuussa Daytonan 24 tunnin ajon jälkeen.

Brasilialaiskonkari on ajanut autoja kilpaa jo kymmenien vuosien ajan. Kuuluisan Fittipaldin kilpa-ajajien suvun edustaja aloitti uransa jo vuonna 1988 Brasiliassa Formula Ford -sarjassa.

Formula 1:ssä mies kisasi vuosina 1992-1994. Tämän jälkeen legendaarisen F1-mestarin Emerson Fittipaldin veljenpoika omistautui amerikkalaisten rata-autojen sarjojen tahkoamiseen.

Fittipaldi voitti perinteikkään Daytonan 24 tunnin ajon urallaan jopa kolmesti. Ensimmäisen kerran uroteko onnistui vuonna 2004. Konkarikuski toisti suorituksensa vuonna 2014 ja viimeksi viime tammikuussa.

Brassitähti voitti myös mestaruudet vuosina 2014 ja 2015 Weathertech Sportscar Championship -sarjassa.

Vaikka 47-vuotiaan veteraanipilotin uraan on mahtunut monenlaisia menopelejä ja kilpasarjoja, muistetaan Fittipaldi F1-piireissä parhaiten hurjasta kolaristaan Minardin tallitoverinsa Pierluigi Martinin kanssa Monzan GP:ssä vuonna 1993.

Martini ja Fittipaldi taistelivat kisan seitsemännestä sijasta viimeisellä kierroksella. Kiivaan kamppailun yhteydessä miehet osuivat toisiinsa, jonka voimasta Fittipaldin auto sinkosi hätkähdyttävään takaperinvolttiin.

Kuin ihmeen kaupalla brasilialaiskuskin auto laskeutui oikein päin alas, eikä miehelle käynyt rytäkässä käytännössä kuinkaan.

Fittipaldin mukaan kolari ei jäänyt koskaan kummittelemaan häntä. Tänä vuonna mies koki kuitenkin ajan olevan kypsä ripustaa ajohanskat naulaan kauden päätteeksi.

– Siihen [päätökseen] vaikuttavat perheeni, tyttäreni, ikäni. Se on siis koko paketti. Kyse ei ole yhdestä asiasta. Ei se mennyt niin, että olin pelännyt tehdä tätä vielä yhden ison kolarin jälkeen. Kyse ei ollut siitä. Se oli koko paketti, ja ajoitus on oikea, Fittipaldi vakuutti Washington Postille.

Lähde: Washington Post

Tuukka Hyttinen

Twitter: @HyttinenT


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.